Over Mij

Wie ben ik.

Nieuw Leiderschap.

Als peuter was ik extreem verlegen. Toch schreef ik op mijn negende in een vriendenboekje van een klasgenoot dat ik Minister van Financiën wilde worden. Want geld en campagne voeren, dat was nou eenmaal mijn ding. Voor vrienden en familie stond het vanaf toen vast: Werner gaat later de politiek in.

Zo ver is het nog niet gekomen.

Tijdens mijn technische bacheloropleiding waar ik weinig voor voelde, ging ik in 2018 naar Zuid-Korea voor een summer school. Door de erbarmelijke luchtkwaliteit in Seoul werd ik getriggerd. Ik voelde milieuvervuiling aan den lijve. Het wrong dat ik me kon beschermen tegen luchtvervuiling terwijl de mensen die op straat leven zonder enige vorm van bescherming de dag moeten doorbrengen. De onrechtvaardigheid daarvan drong diep tot me door. Hier zag ik hoe groot en oneerlijk het klimaatprobleem is.  “De rijkste tien procent van deze aarde stoot net zoveel uit als de overige 90 procent. Terwijl zij de laatste zijn die de gevolgen ervan ondervinden. Dat ging er bij mij niet in.”

Na een duurzame start-up opgericht en weer verkocht te hebben,  heb ik me volledig gericht op mijn voorzitterschap bij de Jonge Klimaatbeweging. 2 jaar lang heb ik gestreden voor de belangen van de meer dan 100.000 jongeren in mijn achterban aan de tafels van het Klimaatakkoord, bij ministeries, de Tweede Kamer en de formatie. In 2020 bekroond met de nummer 1 positie in de Trouw Duurzame 100.

Impact Economie

Naderhand ben ik directeur geworden bij de Impact Economy Foundation en presenteer ik bij BNR het wekelijkse radioprogramma Koplopers. Verder zit ik de Raad van Advies van o.a. de ASN Bank en TNO en heb ik Netwerk 2100 gestart.

Allemaal met hetzelfde doel: bouwen aan een impact economie. Een economie waarin we werk, talent, innovatiekracht en ondernemerschap inzetten voor de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Ik werk met collega’s aan een groeiende beweging van academici, bedrijven en overheden die sturen op brede welvaart voor huidige generaties én voor generaties in 2100!

Want ondanks 50 jaar Grenzen aan de Groei, ondanks 30 jaar aan klimaat- en biodiversiteitstoppen sturen bedrijven nog vooral op financiële cijfers en níet op het zo groot mogelijk maken van een positieve maatschappelijke impact.

De tijd voor gerommel in de marge is op. Er is niets minder nodig dan het verander van de spelregels van onze economie. Het veranderen van de belangrijkste instituties in onze economie. De transformatie van onze huidige economie, naar een impact economie. Een economie waarin werk, innovatie en ondernemerschap daadwerkelijk bijdraagt aan het oplossen van onze maatschappelijke problemen. In plaats van deze te creëren en te verergeren.

Met mijn kijk op vooruitgang, de wereld in 2100 en mijn expertise op klimaat, bouw ik aan de impact economie! Zodat we niet ten koste leven van generaties elders en later. En zodat jonge generaties ook in 2100 nog een leefbare planeet hebben.

Activiteiten.

IEF logo2.1

IMPACT ECONOMY FOUNDATION

Directeur

De Impact Economy Foundation bouwt aan de informatie, de prikkels en de mindset voor de Impact Economie.

BNR Koplopers

Presentator

In BNR Koplopers ga ik elke week in gesprek met constructieve rebellen uit het bedrijfsleven die de status quo uitdagen op het gebied van duurzaamheid.

ASN

ASN Bank

Raad van Advies

Het verduurzamen van de financiële sector is een essentieel tipping point voor de transitie naar een economie gericht op brede welvaart, daar zet ik mij voor in.

CONTACT.

Contact Informatie

Samenwerken voor een duurzame toekomst? Wil je mij als spreker op jouw evenement?
Stuur even een berichtje!

Telefoon

+316 21664330

Email

info@wernerschouten.nl
Stuur een bericht!