Over Mij

Wie ben ik.

Nieuw Leiderschap.

Als peuter was ik extreem verlegen. Toch schreef ik op mijn negende in een vriendenboekje van een klasgenoot dat ik Minister van Financiën wilde worden. Want geld en campagne voeren, dat was nou eenmaal mijn ding. Voor vrienden en familie stond het vanaf toen vast: Werner gaat later de politiek in.

Zo ver is het nog niet gekomen.

Na een technische bacheloropleiding waar ik weinig voor voelde, ging ik in 2018 naar Zuid-Korea voor een summer school. Door de erbarmelijke luchtkwaliteit in Seoul werd ik getriggerd. Ik voelde milieuvervuiling aan den lijve. Het wrong dat ik me kon beschermen tegen luchtvervuiling terwijl de mensen die op straat leven zonder enige vorm van bescherming de dag moeten doorbrengen. De onrechtvaardigheid daarvan drong diep tot me door. Hier zag ik hoe groot en oneerlijk het klimaatprobleem is.  “De rijkste tien procent van deze aarde stoot net zoveel uit als de overige 90 procent. Terwijl zij de laatste zijn die de gevolgen ervan ondervinden. Dat ging er bij mij niet in.”

Na een duurzame start-up opgericht en weer verkocht te hebben,  heb ik me volledig gericht op mijn voorzitterschap bij de Jonge Klimaatbeweging en op mijn rol in de Maatschappelijke Adviesraad van de VNCI. ‘’Volg je hart, gebruik je hoofd is mijn credo. Ik probeer de sweetspot te vinden tussen de kennis en kunde van oude generaties en de flexibiliteit en openheid voor nieuwe ideeën van jonge generaties.’’

Ik ben 21 jaar als ik besluit de mening van jongeren over klimaatbeleid te vertegenwoordigen in de politiek en het bedrijfsleven. Sindsdien spreek ik als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging met enige regelmaat met Tweede Kamerleden, beleidsmakers, CEO’s en ministers. Spannend? Nee, niet zozeer. Behalve misschien de allereerste keer. Juist omdat ik zo geloof in de boodschap die ik te vertolken heb.

Met een goed verhaal mensen in beweging proberen te brengen, dát is mijn passie. Verduurzaming vraagt namelijk om veel meer dan alleen technologische innovatie. Einstein zei het al: ‘We can’t solve a problem with the same mindset with which we created it.’ Het duurzaamheidsvraagstuk vereist een frisse blik, nieuwe normen en waarden en een betere verhouding met de wereld om ons heen. Verduurzaming vereist een cultuuromslag.

Jonge generaties spelen een sleutelrol in deze cultuuromslag. Met hun nieuwe kijk op wat van waarde is, zijn jongeren het voorportaal van een nieuwe, duurzame werkelijkheid. Als jongerenvertegenwoordiger specialiseer ik me daarom in het creëren van een duurzame cultuuromslag in de politiek en het bedrijfsleven.

Activiteiten.

MaatschapWij heeft Werner Schouten in dienst als aanjager

AANJAGER

MaatschapWij

Middels pakkende gastcolleges en workshops met tastbare actieperspectieven biedt Werner inzicht in de transitie naar een sociale, duurzame en rechtvaardige toekomst.

Jonge Klimaatbeweging - Werner Schouten is voorzitter

VOORZITTER

Jonge
KlimaatBeweging

Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt Werner de stem van meer dan 100.000 jongeren in het klimaatdebat. Binnen de Tweede Kamer, de SER en het bedrijfsleven lobbyt Werner de visie van jongeren op een duurzaam 2050.

VNCI

Werner brengt de ideeën en het geluid van jonge generaties onder de aandacht bij de Nederlandse chemische industrie.

CONTACT.

Contact Informatie

Samenwerken voor een duurzame toekomst? Wil je mij als spreker op jouw evenement?
Stuur even een berichtje!

Telefoon

+316 21664330

Email

info@wernerschouten.nl

Stuur een bericht!